Nasveti za izvedbo vertikalnih in stranskih zaključkov

dvignjenih teras

Pri postavitvi obloge v ploščah na Buzon podstavke se skoraj vedno pojavi vprašanje, kako izvesti stranske zaključke in hkrati poskrbeti, da bo terasa s strani elegantno zaključena. Svetujemo, da se o načinu izvedbe pogovorite z izvajalcem ali projektantom ter ga določite pred pričetkom izvedbe terase.

 

Vertikalno zaključevanje dvignjenih teras nam omogoča, da se sistem elegantno zakrije. Najlepši zaključki so nedvomno izdelani iz lepljenih gres porcelan plošč ali iz prašno barvanega aluminija. A izvedba zaključkov ima tudi praktični pomen. Pri dvignjenih terasah moramo poskrbeti, da teraso omejimo in poskrbimo, da razmaki med ploščami ostanejo nespremenjeni.

 

Ne smemo pozabiti tudi na izvedbo stranskih zaključkov pri steni in vratih, saj se v primeru nepremišljenega polaganja rado zgodi, da se manjše plošče, ki niso ustrezno postavljene, premikajo.

 

Buzon ima v svojem programu številne dodatne zaključke, ki omogočajo enostavno izvedbo dvignjenih teras.

 

 

.

Izvedba vertikalnih zaključkov

Buzon ponuja različne dodatke, ki se uporabljajo pri izvedbi vertikalnih zaključkov. Da bi zagotovili stabilnost zaključnega sistema svetujemo, da se zadnja plošča nalepi na podstavek.  A ker je polipropilen večini lepil neprijazen, si lahko pri lepljenju pomagamo tako, da v podstavek privijačimo tanko aluminijsko ploščo in nato ploščo prilepimo na aluminij.

 

PB end je na voljo v inoks in plastični izvedbi. Z novim elementom U-tiles je možna izvedba delno lepljenega zaključka. Prav tako lahko za lepljenje vertikalnih plošč uporabljamo U-brs sistem. Aluminijski zaključki se izdelujejo po meri.

U-BRS ZAKLJUČEK

str_058___slika_05___U-BRS-CONECTOR

ALU ZAKLJUČEK

str43__slika_e__ALU-TL

OSTALE MOŽNOSTI

Nogice buzon

Izvedba stranskih zaključkov

Pri vsaki terasi naletimo na vprašanje, kako pri zidu stabilizirati plošče, da se s časom ne bodo premikale. V ta namen je Buzon razvil dodatek U-wall, ki se ga postavi med zid in ploščo. Kjer se pojavi potreba po manjšem previsu, se lahko uporabi U-edge ali U-tiles.

 

Plošče bodo lepo stale na podstavkih, če ne bodo manjše od 30 cm. Pri polaganju manjših plošč  si lahko pomagamo z dodatkom U-tiles ali U-brs sistemom. Slednjega  lahko dobro uporabimo tudi pri stabilizaciji manjših plošč, ki so postavljene med vratna krila.

U-WALL

str_047___slika_03___U-WALL

U-TILES

str_044___slika_01___U-TILES

U-EDGE

str_049___slika_01___uEdge

U-BRS

Izvedba zaključka

OSTALE MOŽNOSTI

Nogice buzon

Video nasveti za zaključevanje dvignjenih teras na Buzon podstavkih

image

Pričnimo z vašim novim projektom …

Zaupajte nam vaše ideje, skupaj poiščemo pravo rešitev.