Dodatki za plošče

 

Buzon podstavek je najboljša rešitev za stabilno teraso iz kamna ali gres porcelana. Pri postavljanju plošč je potrebno podstavek opremiti z gumico debeline 2 mm  (U-E20) in s 3 mm distančnikom (PB-TABS-3mm). V primeru, da želimo korigirati naklon terase (do 5%) , je potrebno uporabiti tudi korektor naklona BC-PH5. Pri izvedbi stranskih zaključkov pri steni si pomagamo z U-WALL distančnikom, ki omogoča enakomeren odmik od stene in omeji gibanje plošč, z zaključkom PB- END pa si pomagamo pri izdelavi stranskih zaključkov terase. PB-EDGE podaljša naležno površino in omogoča zaključevanje tudi z ožjimi elementi kamna ali gres porcelana.

Postavitev Buzon podstavkov je zelo enostavna, za lažje delo pri polaganju plošč priporočamo uporaba vodne tehtnice U-KIT-SL-80, ki kaže smer in % naklona. Uporaba korektorja nagiba omogoča enostavno izravnavo pohodne površine.

 

PB-TABS 2mm/3mm/4,5mm

Distančnik PB-TABS je lahko debel 2 mm, 3 mm ali 4,5 mm. Pri polaganju gres porcelana svetujemo uporabo 3 mm distančnika. Višina distančnika je 17 mm. V podstavek se vstavi s pritiskom.

image

U-E10 / U- E20

Gumica, ki se položi na podstavek, je debela 1 ali 2 mm. Omogoča boljšo stabilnost plošče na podstavku in zmanjša prenos zvoka. Gumica debeline 1 mm se lahko uporabi tudi kot pomoč pri izravnavi različnih višin plošč.

image

BC-PH5

Korektor naklona se postavi pod podstavek. Omogoča korekcijo naklona od 0 – 5%. Z uporabo vodne tehtnice U-KIT-SL-80 je možna izvedba prilagojenega naklona. Korektor nagiba BC-PH5 omogoča dodatno zaklepanje in ima možnost nastavka za nožni prijem korektorja med nastavitvijo višine podstavka.

image

U-WALL

U-Wall je element, ki se ga lahko uporabi z različnimi generacijami Buzon podstavkov. Namenjen je enostavni izvedbi zaključka pri steni, ustvarja enakomeren 5 mm razmik med steno in ploščo ter stabilizira zadnjo vrsto plošč. Ta razmik je zelo pomemben tudi zaradi odtekanja vode.

Zahvaljujoč prožnim krilcem se nastavek U-WALL prilagodi različnim oblikam sten, tako pravokotnih kot tudi ukrivljenih. Uporaba in postavitev je zelo enostavna. 

U-WALLl se na podstavek postavi s pomočjo distančnika. 

image

U-EDGE

U-EDGE element lahko uporabimo z različnimi generacijami Buzon podstavkov. Omogoča enostavno in hitro rešitev pri postavitvi zadnjih, ožjih plošč (od 2 cm). Uporablja se lahko z različnimi distančniki in različnimi oblikami plošč. Nastavljiva glava omogoča uporabo na terasah različnih oblik. 

image

PB-END

PB end omogoča izvedbo stranskega zaključka terase iz gres porcelana.

TABS-3 MM – RAVEN

3 mm distančnik za plošče.

TABS-3 MM – SPIKE

3 mm distančnik za plošče s konico.

Pri izdelavi terase iz gres porcelana svetujemo naslednjo sestavo:

 

Podstavek + distančnik TABS 3 mm + gumica E 20 – 2 mm + korektor naklona PH 5

Pričnimo z vašim novim projektom …

Zaupajte nam vaše ideje, skupaj poiščemo pravo rešitev.